Till senaste kommentaren

9000-serie blandare tjuter, läcker samt att vredet fastnat.

Hej! Har en tvättställsblandare som tjuter högt vid avstängning och läcker vid kraftig spolning. Det är mitt ena problem som jag tror åtgärdas genom att byta insats. Mitt andra problem är att jag lyckats få loss skruven i vredet, men vredet i sig sitter som berget. Har försökt med ättika, kalkborttagning, kokande vatten, slag med baksidan av skruvmejsel, men inget funkar. Till råga på allt får jag inte ut inseksskruven då den trillade ner i handtaget under demontering och är rädd att handtaget ska lossna under spolning (satte på vattnet igen då kranen behöver kunna användas. Tänkte att den ändå satt som berget...) . Vad rekommenderar ni att jag gör? Kan jag bända av vredet utan att skada hela blandaren? 

Med vänliga hälsningar
Egil 

Egil

Kommentarer

  • Hej,

    Handtaget kan sitta rejält hårt efter en tids användning på grund av kalkavlagringar och liknande.

    Om du har testat alla våra tips återstår bara att försöka "bryta" handtaget så pass mycket så att axeln på insatsen går av.

    Har man väl fått av den kan du byta insatsen och försöka få ur resterna av axeln ur handtaget och montera tillbaka handtaget på den nya insatsen.

    Mvh
    Daniel Kundsupport
  • Hej!

    Tack för svar. När du säger bryta, gör jag det lättast genom att föra handtaget uppåt så mycket som möjligt, eller vad är lättast? Och det finns ingen risk att man förstår någon annan del av blandaren när man gör så?

    Behöver köpa en ny insats innan jag ger mig på det - kan du ge mig artikelnumret för den rätta insatsen? 

    Mvh
    Egil

    Egil
  • Hej,

    Ja, bryta handtaget bakåt.

    Se nedan för alternativ. I ditt fall kan det vara rekommenderat att byta både insats och handtag.






    Nyckeln medföljer inte i den kompletta manöverdelen.


    Mvh

    Daniel Kundsupport
  • Hej igen,

    Ser att det finns två utföranden för komplett manöverdel 9000. En i mässing och en i krom - kan du se vilken av dessa jag har? Skiljer ju en hundring i pris men vill gärna ha den som passar blandarens underdel.

    Mvh
    Egil
    Egil
  • Hej igen,

    Undrar även om den lilla insekskruven medföljer när man köper ny manöverdel - tror att skruven har fallit ner och ligger däri men om den skulle vara borta - hur får jag på den nya kranen i så fall? Går det att köpa skruv separat? 

    Mvh
    Egil
    Egil
  • Hej,

    Nu hänger jag inte med? Det finns ingen överdel i mässing? Skruven medföljer i den kompletta manöverdelen.

    Mvh
    Daniel Kundsupport
  • Hej!

    Hmm, enligt HORNBACHs hemsida är 8591821 i mässing medan 8591849 är förkromad. Och då är 49an 100 kr dyrare. Eller vad skiljer dem annars åt - kanske har de fel info? Mest så det matchar själva kranen i utseende då jag ju endast byter handtag.

    /Egil
    Egil
  • Hej,

    Det enda som skiljer sig är förpackningen, i övrigt är det exakt samma. så varför Hornbach har så stor prisskillnad vet jag inte.

    Mvh
    Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.