Vattenutkastare

Hej ! Bytte spindeldelen till min FM Mattson utkastare. Funkade bra i början men nu blir det ett väldigt misslju när vattnet är på. Har kollat att spindelstyrningen är 50 mm in enl.  inatruktion.

Kommentarer

 • Hej Mats

  Oljud i vattenutkastare kan uppstå som du skriver om styrningen inte sitter som den ska, vilket får spindeln att vibrera och skapa oljudet. Det sitter en till styrning vid den fjäderbelastade käglan.

  Får jag fråga varför spindeln behövde bytas?

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Bövde byta, då det fortsatte komma vatten trots åtdragen kran. Den är  väl cirka 10 år gammal. Köpte en likadan utkastare men såg att det var fjäderdelen på den gamla spindeln som kärvade, när jag plockade isär, så jag bytte enbart spindeln. Kapade den nya i samma längd som den gamla, men fick missljud även när jag flyttade styrningen.  Men igår kväll monterade jag bort hela den gamla utkastaren och satte in den nya.  Såg då att spindeldelen behövde kortas med 3-4 mm.  Sedan funkade allt som det ska utan missljud: )

 • Hej,

  Vad bra att det löste sig.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Ja ! Tack för snabba svar och forumet. Något för andra företag att ta efter!
 • Hej, när jag vrider på vattnet på kranen på uteplatsen så rinner det normalt. När jag kopplar på slangen så skorrar det högt och vatten sprutar ut bakom träpaneler. Har tagit isär kranen och försökt mjuka upp med silikon men problemet kvarstår
  Björn Ådén
 • Hej,

  Det låter märkligt, kommer det vatten bakom träpanelen eller menar du att det kommer vatten mellan väggbrickan och panelen?

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej. Både och, så länge det inte skorrar så kommer det bara vatten där er ska, men när man ökar trycket så börjar det skorra och spruta vatten bakom panelen och även mellan bricka och panel.
  Björn Ådén
 • Hej,

  Om det läcker bakom brickan samt innanför panelen har utkastaren gått isär mellan bricka och rör. Då är det bara byte av utkastaren som gäller.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej
  Fick en ny utkastare installerad och den låter väldigt mycket, som att blåsa i en rostig trumpet. Vad kan jag göra för att bli av med ”trumpeten”?
  Per Selenius
 • Hej Per,

  Beror lite på vilken modell det är du har men den vanligaste orsaken är att utkastarens styrningar inte sitter där de ska vilket får spindeln att vibrera och skapa oljudet.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.