Läckande takduschrör vid fullt flöde.

Hej på er köpte precis en av era takduschar som jag installerat på befintlig blandare. Tyvärr upptäckte jag att röret håller inte tätt precis vid där man skruvar fast "stången" som går upp och blir takduschen. Läckaget kommer först när jag skruvar upp på fullt flöde. Jag kollade väldigt noga när jag packade upp och tror inte jag missat någon packning eller gummi ring. Vad kan problemet vara?
Tyvärr vet jag inte i skrivande stund exakt vilken modell det är, men hoppas att ni kan lista ut vad problemet beror ändå. Det enda jag kan se är att det finns en lös gummi-ring i botten på själva växelreglaget där stången skall gå ner och den verkar ligga på plats.


Kommentarer

 • Hej Magnus!

  Jag bifogar en felsöknings info vid läckage ovan omkastaren, kolla på den och se om det är något som saknas.

  Mvh
  Per-Erik

 • Hallå Per-Erik!
  Kollade som det stod och kan inte se något som var skadat eller fel. Själva stången/röret går att vrida på vilket känns inte helt rätt. Hur får jag av omkastarvredet. Det stod att man ska dra det rätt ut men det sitter ganska bra. Rädd för att förstöra det om jag drar för hårt.
  Bifogar bilder på duschen, det kanske kan hjälpa. Mvh Magnus

 • Hej Magnus!
  Först vill jag be om ursäkt, jag skickade instruktionen till fel omkastare. Ni skall inte in via vredet för att lösa detta.
  Lossa låsmuttern och kolla detta med ringarna och o-ringen.
  På röret skall o-ringen vara närmast låsmuttern, sedan under o-ringen den hela ringen och under den den delad ringen (låsringen).

  Dra upp dessa en bit på röret och tryck sedan ner rörets ände ner i botten på omkastaren. Därefter med hjälp av låsmuttern tryck/dra ner ringarna, skruva sedan åt muttern så skall den fast och tät.

  Hör annars av dig igen!

  Mvh
  Per-Erik


 • Hej! 2 ggr har vi haft rörmokare hos oss för att vår takdusch 9000E läcker vid koppling och blev en väldigt dyr dusch för det. Han har kontrollerat allt och dragit åt allt men det börjar läcka direkt när man använder takduschen och kommer åt stången så takduschen "roterar" lite, behövs inte mycket alls. Ska det ens va så att den ska kunna vridas runt? Bifogar bild på läckaget.

 • Hejsan Linda! Då känns det inte som att duschröret är monterat rätt! Jag skulle ha gjort en ommontering av röret enligt beskrivningen... Det viktigaste är att man drar på ringarna och låsmuttern på röret i rätt ordning dvs. den öppna brickan längst ner!  Dra på ringarna och muttern någon centimeter på röret och tryck sedan ner allt i omkastaren och dra åt den gula muttern med skiftnyckel...  Takduschröret ska vara fast och inte gå att rotera!  Testa det och återkom sedan...

  Ha de fint! / Johan

  Johan Kundsupport
 • Hej!
  Har exakt samma problem med min takdusch som jag monterade idag.
  Vid fullt tryck på takduschen så åker hela röret upp och det sprutar ut vatten på samma ställe.
  Hela takduschen är också lös i sidled och vrider sig vid minsta lilla.
  Det enda som fixerar röret till takduschen är en o-ring som ligger i kläm och ska hålla röret på plats, har dubbelkollat så brickor och o-ring ligger som det ska och det gör det. Har även provat att spänna klämmuttern utan resultat.
  Borde varit en fixeringsskruv eller nåt på väggfästet?

  //Magnus
 • Hej Magnus,

  Det som låser röret i omkastaren är den öppna mässingsbrickan. den skall sitta längst ner på röret innan röret skjuts ner i omkastaren.

  Enligt din beskrivning låter det som att den öppna brickan inte sitter längst ner?

  Omkastaren är konisk invändigt vilket innebär att när muttern dras åt så pressas röret (och brickan) nedåt vilket får den öppna brickan att komprimera öppningen och låsa fast röret helt.

  Kontrollera så att den öppna brickan sitter längst ner på röret.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.