Till senaste kommentaren

Läckande köksblandare mellan fästnippel och täckhylsa

Hej

Har en äldre Garda 1 blandare i köket. Insatsen är nyligen bytt och ett tag efter det bytet så började det att läcka rätt ordentligt nånstans mellan fästnippel och täckhylsa. Jag skruvade isär och såg inget direkt konstigt men satte livsmedelgodkänt silikon runt täckhylsan och gjorde rent den. När jag skruvade tillbaka täckhylsan så kändes det inte som om den gick att dra åt. Den fortsätter o snurra men läckan slutade. Tills nåra månader senare (nu) då jag gjorde om samma procedur och nu satt täckhylsan inte särskilt hårt alls men så hårt jag kunde men läckan slutade igen. Men förväntar mig väl inte att det håller så länge denna gången heller.

Ska täckhylsan gå att dra åt? När insatsen byttes vet jag inte om man gjorde nåt åt packning mellan insatsen och piphylsan som som insatsen sitter i. Kan den ha med saken att göra?

Tacksam för svar

Kommentarer

 • Hej Tobias,

  Fästmuttern och täckhylsan är två skilda detlajer, de skall således separeras från varann vid demontering. På bilden sitter de ihop.

  För att kunna dra åt fästmuttern riktigt skall lossa täckhylsan från fästmuttern och dra åt muttern för att sedan trycka på hylsan.
  Mvh

  Daniel Kundsupport
 • Aha det borde väl antagligen förklara min läckande kran. Dvs att del 5 i bilden ovan knappt är spänd då eftersom jag monterat dem genom att skriva i delarna som de syns på bilden.Täckkåpan del 4 bara gled runt på del 5 så det var svårt att få nåt bra grep. Finns det nåt knep att separera dem? Bör jag byta fästnippeln?

  Sen undrar jag lite också om att kranen droppar lite från pipen när man stänger blandaren ställd i varmvattensläge. Vi bytte insatsen så sent som i somras. Kan det finnas andra förklaringar till det annat än insatsen. Jag tror inte det droppar hur länge som helst, men en liten stund efter att man stängt blandaren
 • Hej,

  För att lossa täckhylsan brukar vi tipsa om att man tar hjälp av en spårskruvmejsel som bilden nedan visar och snäpper bort täckhylsan.  Se även bifogad film
  .

  När det gäller droppandet (som vi kallar för efterdropp) skall man börja med att ta loss strålsamlaren och rengöra den. Om det samlats smuts/partiklar i strålsamlaren kan detta påverka ytspänningen och orsaka just efterdropp.

  Man kan även göra en "luftning" av pipen, detta för att ta bort eventuella luftfickor som kan ge ett efterdropp. Hur man gör luftningen kan ni se i följande film
  .

  Mvh

  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.