Till senaste kommentaren

Instruktion FM Mattsson Garbo / Iseo engreppsblandare

Instruktion samt reservdelslista till engreppsblandare i vår Garbo & Iseo serie hittar ni i bifogade pdf filer.
FM Mattsson

Kommentarer

 • Hej,
  Jag har 2 st Garbovlandare, som båda läcker vatten ovanför diskbänken. Vet ni vilken komponent detta eventuellt kan härledas till, och finns det numera en motsvarande reservdel?
  Tack för hjälpen!
  Jan
 • Hej Jan

  kan du skicka en bild på dina blandare?

  Mvh
  Ann Kundsupport
 • Tack Ann! Bifogar dels en bild på den blandaren, dels en bild på en duschblandare med nästan samma fråga - den droppar om man inte stänger av den riktigt hårt.
  Jan
 • Hej Jan,

  Det du behöver byta på köksblandarna när de läcker från spaken eller droppar i avstängt läge är keramikinsatsen, RSK 8591709. Om det läcker från diskmaskinsavstängningen byter den insatsen istället, RSK 8591843.

  Gällande duschblandaren så behöver krankäglan, RSK 8913411, bytas ut. Är vredet även trögt att vrida så byter du både kranöverdel och kägla, RSK 8585846.

  Detta hittar du hos någon av våra återförsäljare eller webbutik med inriktning vvs.

  Hälsningar
  Gustaf
 • Hej!

  Det hjälpte tyvärr inte. Efter att ha bytt ut insatsen i Garboblandaren droppade det ännu mer. Det droppar alltså inte från pipen, utan från stammen sas, precis i skarven nedanför där piparmen sitter. Är det tätningsringarna som behöver bytas ut? Eller ågot annat?

  Tack för hjälpen,
  Jan
  Jan
 • Hej Jan,

  Okej då var det jag som missförstod dig. Då är det, precis som du säger, tätningsringarna som behöver bytas. RSK-nummer på dessa är 8591704.

  Hälsningar
  Gustaf
 • Tack Gustaf! Då vet jag.

  Om jag förstår det rätt så måste jag ta av piparmen för att komma åt tätningsringarna. Nu sitter armen väldigt hårt, och det är väl bara att fortsätta försöka få loss den lite försiktigt, right?

  En fortsatt fin dag till dig,
  Jan
  Jan
 • Hej Jan,

  Ja precis. När du lossat på alla delar enligt steg 5 i instruktionen i det första inlägget här så ska det bara vara att dra piparmen rakt upp.

  Det kan vara så att det sitter väldigt hårt på grund av förkalkningar och andra avlagringar som kan uppstå med åren. Ett tips är att värma upp området med en hårfön eller dylikt och försöka igen. Temperaturskillnaden gör att kalken krackelerar lite och bli lättare separera. Du kan även prova att försiktigt knacka med en gummihammare för att få kalken att släppa ännu mer.

  Hälsningar
  Gustaf

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.