Till senaste kommentaren

Instruktion FM Mattsson 9000E-serie engreppsblandare

Instruktion samt reservdelslista till engreppsblandare i vår 9000E-serie hittar ni i bifogade pdf filer.

Instruktionsfilm:

Byte av keramikinsats

FM Mattsson

Kommentarer

 • Kan man köpa serviceverktyget till 9000 serien separat hos er återförsäljare?
 • Hej Kennerth!

  Javisst! RSK-nummer på våra två vanligaste verktyg är 8591918 (för 9000E m.fl.) eller 8592419 (för äldre FMM, ex. 9000-serien). Uppge RSK-numret för det verktyg du söker till någon av våra återförsäljare så kan de hjälpa dig.

  Hälsningar
  Gustaf
 • Jag har 9000e II med diskmaskinavstängning som läcker mycket vatten från undersidan ner i vaskskåpet när jag öppnar kranen. Inget läcker på ovansidan utan bara ner i vasskåpet. Vad är det som måste bytas.
  Patrik
 • Hej Patrik,

  Om det läcker under blandaren behöver hela blandaren bytas. En defekt insats kan inte orsaka läckaget vi ser i filmen. Något har hänt med godset i blandaren.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Tack för svar, ha en bra dag.
  Patrik
 • Hej!
  Jag har en 4-5 år gammal 9000E som nu börjar gnissla ordentligt vid på/av stängning. Skall jag köpa ny eller går det att byta ut någon inre del t.ex. (5912-0000?)

  M V H
  Örjan
  Örjan Ljungmark
 • Hej Örjan,

  Om blandaren går trögt och gnisslar behöver du byta insatsen. Detta hittar du hos någon av våra återförsäljare eller webbutik med inriktning vvs.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej, jag har en begagnad köksblandare 9000E som jag flyttat från lägenhet till en fjällstuga. Stugan är kallställd mellan besöken på vintern och vattensystemet tömt.Dvs kranen i öppet läge. När vi kom nu till Påsk och fyllde upp systemet så började kranen att droppa 0,8l/tim vilket inte gjordes i julas. Min fråga är: Är 9000E olämplig för minusgrader?
  Med vänlig hälsning
  Bengt
  Bengt Olsson
 • Hej Bengt

  Om din blandare riskerar att utsättas för grader under 15º C, rekommenderar vi att blandaren demonteras och förvaras i uppvärmt utrymme.

  Även om rummet som blandaren sitter i har underhållsvärme kan det bli kortare strömavbrott eller köldknäppar som får blandaren att frysa.

  För att vara säkrad mot sönderfrysta blandare och vattenledningar, bör temperaturen inomhus vara minst 15 grader. Detta för att värmen ska räcka till vid köldknäppar och nå ut i hela huset.

  Mvh
  Ann Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.