Handdukstorkare som ej blir varm

Hej,
Jag har en FM Mattsson handdukstorkare i badrummet, vilken ej funkar. D.v.s. när man sätter på den blir den ej varm. Har ni några tips på vad felsökning och/eller vanliga problem?

Har provat att lufta genom att skruva upp skruven uppe till höger.

Kommentarer

 • Hej Cecilia,

  Tack för ditt mejl,

  En vatten buren handdukstork värmer inget vatten i sig själv utan den värms av det vatten som finns i värmesystemet där ni bor,

  Det själv test ni kan göra är att känna på röret före handdusktorken om det är varmt, är inte det varmt så blir inte heller handdukstorken varm.

  Det bästa i detta fall är nog att ni kontaktar en vvs kunnig rörmokare som får undersöka och hjälpa er,

  Mvh
 • Hej,
  Vi luftade och öppnade även en ballofix "koppling", då började handdukstorken långsamt bli varm, men sedan stannade det av.

  När jag har googlat har jag sett att vissa handdukstorkar ej längre får användas, p.g.a. risk med bakterier i stillastående vatten. Stämmer det på min variant? Isf, är det bäst att ta bort den, låta den vara avstängd, eller ha den på för att tillåta cirkulation?

  Mvh,
  Ceci
 • Hej igen,

  Det jag känner till så får det inte gå att stänga av vattenflödet helt och hållet igenom en handdukstork, därför har ventilen med vit ratt en spärrbricka i sig så att det inte går att strypa flödet helt. För det är stillastående vatten i handdukstork som inte är så bra.

  Har ni haft en Ballofix stängd före handdukstorken så är det nog inte så bra, men som sagt ta gärna en kontakt med en person som är kunnig på hela vvs systemet för bäst råd,

  Mvh
 • Ok, tack.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.