Till senaste kommentaren

Håltagning för köksblandaren Rogen

Hej,
Jag har köpt en köksblandare Rogen för montering i en rostfri diskbänk. Problemet är dock att Rogen kräver ett hål på 23 mm vilket inte verkar vara en standarddimension för blandare. Jag hittar inget håtagningsverktyg eller borr till salu med denna dimension... Det som kommer närmast är ett håltagningsverktyg på 22,5 mm, skulle det fungera eller har ni några tips på vilket verktyg vi behöver för att göra ett hål på just 23 mm i en rostfri diskbänk?

Kommentarer

 • Hej Annette,

  Vi har flera köksblandare som heter Rogen och håltagnings måtten skiljer sig Har du möjlighet att återkomma med ett artikelnummer på blandaren?

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej,
  Det gäller er kallvattentappkran med svängbar kran. FMM-nr 2162-1500. RSK-nr är 8320021.Det står i produktbladet att ett hål på 23 mm krävs.

  Mvh
  Annette
 • Hej,

  Ja, då stämmer håltagningsmåttet. Rogen bygger på en äldre produkt som även den haft samma håltagning, så det skall inte vara några konstigheter?

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Jag har köpt en ny rostfri diskbänk till mitt utekök som jag skall ha denna kran i. Diskbänken levereras utan håltagning så det är därför jag måste göra ett hål för denna kran. Mitt problem är att i de fyra byggaffärer jag varit inne i samt googling på internet inte gett några träffar på håltagningsverktyg för just 23 mm.  Eftersom ni säljer en kran med detta mycket udda mått tänkte jag att ni kanske har något tips på håltagningsverktyg för rostfri plåt så att jag kan montera kranen? Annars måste jag skicka kranen i retur och leta upp en annan kran med standardmått. Går det exempelvis bra med lite större eller mindre hål eller måste hålet vara precis 23 mm? Jag har hittat verktyg/borrar i dimensionerna 22, 22,5, 24 och 25 mm men just 23 mm som denna kran kräver hittar jag ingenstans...
 • Hej,

  Kontakta en rörmontör, de har håltagningsverktyg för de flesta dimensioner.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej

  fortsätter på denna tråd som angränsar till min fråga.
  Jag ska beställa en ny diskbänk och planerar att använda :
  https://www.fmmattsson.com/sv/köksblandare/rogen/30050600
  I texten står det att hålen för blandaren ska vara 23 mm men i specen ser det ut som att det ska vara ett hål som matchar m26.
  ​Detta förvirrar mig. Hur stora ska hålen vara? • Hej Axel,

  Hålmåttet Ø23, gäller för Rogen tappkranar (enhålsblandare), detta mått har tyvärr smugit med sig i texten även till 160 c/c blandarna.

  M26 är måttet på anslutningsnipplarna och inget hålmått.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Så vad ska hålet vara?
 • Hej,

  Det beror på hur du skall koppla in inkommande vatten samt med vilka kopplingar du skall använda.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Ok jag fattar. Säljer FM Mattson sådana kopplingar dvs den som man monterar fast i diskbänken? Och isf vilken är vanligast? Tack för din hjälp förresten!
 • Hej,

  Egentligen är det en fråga för en rörmokare då det beror på vad det är för befintlig rördragning mm.

  Vi har dock en anslutningskoppling för anslutning i bänk som det bara är att fästa blandaren i, men hur befintlig rördragning ansluts till dessa få du ta med rörmokare.  Mvh

  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.