Till senaste kommentaren

Elektronisk diskmaskinsavstängning som bara blinkar eller inte fungerar som önskat?

Batteribyte
Om knappen blinkar blått/grönt om vartannat är det dags att byta batteriet. Batteriet (9V) sitter i en svart behållare under bänken. När det nya batteriet är monterat bör man vänta 30 sekunder innan man trycker på knappen igen.

Återställning
Om den elektroniska diskmaskinsavstängning inte öppnar, stänger eller inte fungerar som den ska bör man göra en återställning av elektroniken. Detta kan man även behöva göra vid batteribyte.
 1. Avled statiska laddningar genom att hålla/ta i något av ledande metall.
 2. Koppla isär alla kablar från avstängningen (Både mellan tryckknapp och ventil samt mellan tryckknapp och batteri).
 3. Tryck på knappen några gånger (5–10) för att "tömma" knappen på kvarvarande spänning.
 4. Vänta 30 sekunder och koppla sedan ihop kablarna igen. OBS! Börja med kabeln (1, lila markering) mellan ventil och tryckknapp och sist kabeln (2, grön markering) mellan batteri och tryckknapp.
 5. Vänta 30 sekunder innan man trycker på knappen igen.


Detta kan man få lov att göra upp till tre gånger innan återställningen gett effekt. Vänta 30 sekunder innan användning av knappen.
FM Mattsson

Kommentarer

 • Hej,
  Vi har en Damixa diskmaskinssträngare som fungerat utmärkt i 7 år.
  Nu protesterar den med att blinka grönt/blått och släpper inte fram vatten.
  Jag har försökt återställa elektroniken enligt era anvisningar men blinkandet fortsätter och inget vatten kommer.
  ’Tacksam för snabbt svar eftersom vi inte kan diska i maskinen och väntar ett större sällskap senare i veckan.
 • Hej Hans!

  Om du bytt batteri och gjort återställningen och det inte fungerar måste du byta komplett ny avstängning.

  Mvh
  Marie Kundsupport
 • Min Damixa blinkar blått och grönt trots att jag bytt batteri och följt återuppstartsrutinen. När jag sätter på den efter en sådan uppstart så lyser den grönt och sedan slocknar den. När jag sedan trycker på den igen börjar den blinka blått/grönt igen
 • Hej Tomas,

  De är ibland kinkiga med vilken typ av batteri man använt, oftast behövs de mer "rejäla" märkesbatterierna för att det ska fungera korrekt.
  Hur gammal är er diskmaskinsavstängning?

  Mvh

 • Tack för snabbt svar. Jag har varit i kontakt med en specialist hos er via telefon och fått hjälp där också. Så problemet är löst. Sedan måste jag tillägga att er kundservice är berömvärd. Ha en fin midsommar.

 • Toppen! Stort tack för det Tomas och detsamma!
 • Hej, vår damixa började blinka blått och grönt för några veckor sedan så jag följde instruktionerna ovan för återställning och det fungerade ett tag men nu behöver vi byta batteri varje vecka, efter ca 5 diskningar blinkar det igen. Nu har det laddats ur totalt och blinkar inte alls, men jag kan sätta på diskmaskinen ändå, medans förut fick jag felmeddelande om att inget vatten rann till. Vet inte riktigt vad som hänt men är det ok att fortsätta diska trots icke fungerande vattenavstängare? Tack / Pernilla
 • Hej Pernilla,

  Hur gammal är diskmaskinsavstängningen?
  Om du gör återställningen på nytt, blir det någon skillnad då eller blinkar den fortfarande ingenting?

  Du kan prova att byta batteri igen och se om det hjälper. Det kan vara så att batteriet var ett "måndagsexemplar".

  Det är krav på att ha en avstängning till diskmaskinen för att förhindra vattenskador och dylikt.

  Hälsningar
  Gustaf Kundsupport
 • Hej Gustaf, tack för svar. Köket och diskmaskinsavstängningen installerades ca 2012 tror jag, gjordes av de tidigare ägarna av huset. Vi flyttade in 2020 och allt har fungerat bra till för ca 2 månader sedan. Återställningen verkar fungera men problemet är att batteriet varar bara ca 1 vecka, så vi har bytt batteri 5-6 gånger nu på lika många veckor vilket är ohållbart i längden, hur kan de laddas ur så fort? Känns inte rimligt att behöva återställa varje vecka?? Och nu lyser som sagt inte knappen alls men diskmaskinen fungerar fortfarande, tidigare har vi fått felmeddelande och maskinen inte startat.
 • Hej Pernilla,

  På din beskrivning så låter det som att magnetventilen nu håller sig öppen och att spänningen är konstant (därav laddar batterierna ur) och som sagt att lampan inte längre fungerar.

  Då diskmaskinsavstängningen är ca 10 år gammal och med att det inte finns några reservdelar för den så rekommenderar jag dig att köpa en ny komplett hos någon av våra återförsäljare. Antingen i butik eller online.

  Mvh
 • Hej!
  Hur länge om vi diskar 1 ggn per dygn kan vi räkna med att er produkt fungerar?
  Frågar med anledning av tidigare svar av er att ngns efter battetibyte och återställning ändå inte fungerar och vi har samma problem 🙁
  Vår är 4 år gammal...

  Vänligen
  Carina


 • Hej Carina,

  Batteriet räknar vi med att det håller i ca 6-12 månader beroende på hur frekvent den används.

  Vilket problem är det du upplever med din diskmaskinsavstängning?

  Hälsningar
  Gustaf Kundsupport
 • Hej igen,

  Knappen blinkar blågrönt när vi trycker på den. Vi har bytt batteri och gjort återställning enligt instruktion vi hittade hos er.

  Jag undrade mer om hela produkten inte batteriet. Vi använder i genomsnitt diskmaskinen, d v s förutom några veckor under semester, 1 ggn per dag.

  Vänligen
  Carina
 • Hej Carina,

  Då verkar det vara något som är fel på elektroniken så diskmaskinsavstängningen behöver bytas ut. Då det är fem års garanti på alla våra produkter ordnar vi självklart detta!

  Om du mailar in ditt inköpskvitto samt hemadress och mobilnummer (för sms-avi) på kundservice@fmmattssongroup.com (skriv Att: Gustaf i ämnet så hamnar det hos mig) så ser jag till att en ny diskmaskinsavstängning skickas till dig inom kort.

  Hälsningar
  Gustaf Kundsupport
 • Hej!
  Jag blippar två gånger så att den blinkar blå och därmed ska vara öppen i 12 timmar. Men efter ca: 5 timmar stänger den av. Det innebär att vi inte kan använda timer på diskmaskinen för att köra på natten.

  Vad kan vara knas?

  I övrigt fungerar den perfekt.

  Vänliga hälsningar

  Martin
 • Hej Martin,

  Det kan vara något som hakat upp sig i elektroniken. Börja med att göra återställningen enligt beskrivningen i det första inlägget i denna tråd.

  Hjälper inte det, återkom då så kollar vi vidare på ärendet!

  Hälsningar
  Gustaf Kundsupport
 • Hej på er.  
  Lägger mig i den här tråden.
  Har bytt batteri så det lyser grön efter en tryckning och blått om man trycker direkt igen. Slocknar efter ca 5 sekunder sen blinkar det efter ca 30 sekunder.
  Är det rätt?

  Men nu problemet! Den håller inte ventilen öppen verkar det som. Har haft en rereratör här 3 gånger nu som tillslut gett upp.. Kan ni tänka er vad det beror på att den inte håller öppet?

  Mvh Lasse

 • Daniel Kundsupport
 • Har återställt tre gånger enligt konstens alla regler. Mycket noga. Men efter knappt 6 timmar slutar det att blinka blått.

  Vad göra?
 • Nope...fortfarande samma problem.
  Funderar på att prova med en enkel kulventil och se om det hjälper.
 • Hej,

  Om återställningen inte fungerar är det dags att byta ut hela avstängningen.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.