Till senaste kommentaren

Elektronisk diskmaskinsavstängning som bara blinkar eller inte fungerar som önskat?

Batteribyte
Om knappen blinkar blått/grönt om vartannat är det dags att byta batteriet. Batteriet (9V) sitter i en svart behållare under bänken. När det nya batteriet är monterat bör man vänta 30 sekunder innan man trycker på knappen igen.

Återställning
Om den elektroniska diskmaskinsavstängning inte öppnar, stänger eller inte fungerar som den ska bör man göra en återställning av elektroniken. Detta kan man även behöva göra vid batteribyte.
 1. Avled statiska laddningar genom att hålla/ta i något av ledande metall.
 2. Koppla isär alla kablar från avstängningen (Både mellan tryckknapp och ventil samt mellan tryckknapp och batteri).
 3. Tryck på knappen några gånger (5–10) för att "tömma" knappen på kvarvarande spänning.
 4. Vänta 30 sekunder och koppla sedan ihop kablarna igen. OBS! Börja med kabeln (1, lila markering) mellan ventil och tryckknapp och sist kabeln (2, grön markering) mellan batteri och tryckknapp.
 5. Vänta 30 sekunder innan man trycker på knappen igen.


Detta kan man få lov att göra upp till tre gånger innan återställningen gett effekt. Vänta 30 sekunder innan användning av knappen.
FM Mattsson

Kommentarer

 • Hej,
  Vi har en Damixa diskmaskinssträngare som fungerat utmärkt i 7 år.
  Nu protesterar den med att blinka grönt/blått och släpper inte fram vatten.
  Jag har försökt återställa elektroniken enligt era anvisningar men blinkandet fortsätter och inget vatten kommer.
  ’Tacksam för snabbt svar eftersom vi inte kan diska i maskinen och väntar ett större sällskap senare i veckan.
 • Hej Hans!

  Om du bytt batteri och gjort återställningen och det inte fungerar måste du byta komplett ny avstängning.

  Mvh
  Marie Kundsupport
 • Min Damixa blinkar blått och grönt trots att jag bytt batteri och följt återuppstartsrutinen. När jag sätter på den efter en sådan uppstart så lyser den grönt och sedan slocknar den. När jag sedan trycker på den igen börjar den blinka blått/grönt igen
  Tomas
 • Hej Tomas,

  De är ibland kinkiga med vilken typ av batteri man använt, oftast behövs de mer "rejäla" märkesbatterierna för att det ska fungera korrekt.
  Hur gammal är er diskmaskinsavstängning?

  Mvh

  Christina Kundsupport
 • Tack för snabbt svar. Jag har varit i kontakt med en specialist hos er via telefon och fått hjälp där också. Så problemet är löst. Sedan måste jag tillägga att er kundservice är berömvärd. Ha en fin midsommar.

  Tomas
 • Toppen! Stort tack för det Tomas och detsamma!
  Christina Kundsupport
 • Hej, vår damixa började blinka blått och grönt för några veckor sedan så jag följde instruktionerna ovan för återställning och det fungerade ett tag men nu behöver vi byta batteri varje vecka, efter ca 5 diskningar blinkar det igen. Nu har det laddats ur totalt och blinkar inte alls, men jag kan sätta på diskmaskinen ändå, medans förut fick jag felmeddelande om att inget vatten rann till. Vet inte riktigt vad som hänt men är det ok att fortsätta diska trots icke fungerande vattenavstängare? Tack / Pernilla
  Pernilla Andreasson
 • Hej Pernilla,

  Hur gammal är diskmaskinsavstängningen?
  Om du gör återställningen på nytt, blir det någon skillnad då eller blinkar den fortfarande ingenting?

  Du kan prova att byta batteri igen och se om det hjälper. Det kan vara så att batteriet var ett "måndagsexemplar".

  Det är krav på att ha en avstängning till diskmaskinen för att förhindra vattenskador och dylikt.

  Hälsningar
  Gustaf Kundsupport
 • Hej Gustaf, tack för svar. Köket och diskmaskinsavstängningen installerades ca 2012 tror jag, gjordes av de tidigare ägarna av huset. Vi flyttade in 2020 och allt har fungerat bra till för ca 2 månader sedan. Återställningen verkar fungera men problemet är att batteriet varar bara ca 1 vecka, så vi har bytt batteri 5-6 gånger nu på lika många veckor vilket är ohållbart i längden, hur kan de laddas ur så fort? Känns inte rimligt att behöva återställa varje vecka?? Och nu lyser som sagt inte knappen alls men diskmaskinen fungerar fortfarande, tidigare har vi fått felmeddelande och maskinen inte startat.
  Pernilla Andreasson
 • Hej Pernilla,

  På din beskrivning så låter det som att magnetventilen nu håller sig öppen och att spänningen är konstant (därav laddar batterierna ur) och som sagt att lampan inte längre fungerar.

  Då diskmaskinsavstängningen är ca 10 år gammal och med att det inte finns några reservdelar för den så rekommenderar jag dig att köpa en ny komplett hos någon av våra återförsäljare. Antingen i butik eller online.

  Mvh
  Christina Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.