Duschblandare med dåligt tryck

Hej! Har nyligen flyttat till hus och byte då ut den gamla duschblandaren med två kranar som satt i ”extraduschen” mot en äldre blandare jag hade liggandes, se bild. Men trycket i denna blandare är så mycket sämre, finns det något jag kan göra åt detta eller är blandaren slut? Vad är det för model på denna blandare?

Kommentarer

 • Hej Robert,

  Du har en blandare från vår 1000-serie.

  Det du kan prova med är att:
  1.Stänga av vattnet
  2.Skruva ur backventilerna (nr 4 på bilden nedan) och se om dessa är igensatta, gör rent dem och sätt tillbaka.
  3. Plocka ur delarna på temperatursidan (nr 5, 6 ,7 , 8, 10 på bilden) och smörj synliga o-ringar med armaturfett. Ta bort eventuell smuts och sätt tillbaka alla delar.
  Mvh

 • Hej! Tack, det blev betydligt bättre, dock lite lågt tryck fortfarande men nu går det att använda blandaren i.a.f. antar att åldern tar ut sin rätt till slut. Men när jag ändå plockade isär blandaren så passade jag på att även byta krankägla, och innanför den ser det nästan ut som att en del av blandaren gått sönder, stämmer det? För inte ska det väl se ut sådär. Bifogar bild. Det kanske kan förklara varför trycket inte är som det borde? Att lite metalldelar blockerar lite här och där.

 • Hej Robert,

  Blandaren är inte trasig trots att det ser så ut. Det du ser är kanalen där vattnet flödar till utloppet när du öppnar blandaren. Det är nog dags att byta ut hela blandaren.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej!
  Vi har nyinstallerat en takdusch 9000e.
  Tyvärr är det väldigt dåligt flöde i både tak och handduschen.
  Finns det någon flödesbegränsare eller liknande man kan ta bort för att det ska bli bättre flöde

  mvh
  Andreas • Hej Andreas,

  Det sitter flödesbegränsare i anslutningen till taksilen och handduschen eller slangen. Dessa går att demontera MEN då försvinner alla garantier gällande duschen då funktionen inte kan säkerställas.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Finns det något annat sätt att få bättre flöde/tryck i duschen?
 • Den enda begränsningen sitter i flödesbegränsarna som nämnt innan.
  Mvh
  Jennie Kundsupport
 • Hur gör jag för att ta bort begränsningarna?
 • Hej,

  De sitter i respektive anslutning till handdusch och takdusch. De kan demonteras med tex. en näbbtång.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Alltså en i varm och en i kallanslutning?
  Veine
 • Hej Veine,

  Nej utan en i anslutningen till handduschen (antingen slangen eller i själva handduschen, kan variera beroende på modell) och en i taksilen.

  Hälsningar
  Gustaf
 • Jag bor i hyresrätt och värden har satt in ny blandare. Osäker på modell men tror 9000e. Efter en vecka har bristen på vattentryck (schampo och långt hår) gjort att jag kliande hårbotten och börjar få exem i nacken. Efter dusch har jag nu börjat skölja håret i kranen som går ner i badkaret. Dåligt tryck även där. Får göra om sköljningarna flera gånger per dygn och det blir helt löddrigt i badkaret varje gång. Har börjat sätta i proppen för att ha lite koll. Går åt mängder med vatten så inte speciellt miljövänligt. Vad göra? Bild på sköljning nr 3 sen senaste hårtvätt plus blandaren

  Annika Eriksson
 • Hej Annika,

  Blandaren på bilden är vår senaste modell 9000XE.

  9000XE har vi tagit fram för att uppfylla EU's vattenlagar samt marknads och lagkrav gällande miljö och energi i Sverige.

  Detta innebär att produkten har ett mindre flöde. Så det är inget fel på produkten.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Jag förstår att det är miljöregler. Ser också på nätet och i detta forum att detta är ett problem som inte är ovanligt och att det framförallt drabbar  kvinnor eftersom vi för det mesta har längre. Jag kortisonbehandlar nu för att bli av med exemet som dykt upp av att ha schampo i håret dygnet runt. Min fråga är om det inte går att åtgärda själv. Kan jag köpa ett annat duschmunstycke.
  Annika Eriksson
 • Hej,

  Den största begränsningen sitter i handdusch eller slangen, var beror lite på vilken modell det är.

  Återkom gärna med bild på duschsetet så kan vi se vilken modell det är du har.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Annika Eriksson
 • Hej,

  I ditt fall så är både handdusch och slang även i vår XE serie. Detta betyder att du troligtvis kommer att uppleva ett ännu lägre flöde med en annan handdusch som inte är anpassad för XE serien.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej! Hur förbättrar man vattentrycket i denna blandare? Den har troligen suttit här sedan huset byggdes 2010 av JM. Det är väldigt lågt tryck. Finns det något man kan köpa för att täcka de otäcka brungröna hålen? Det verkar inte gå att få bort det gröna. Vad rekommenderar ni?
  MvhHenric
  Henric
 • Hej Henric,

  Om en termostatblandare ger dåligt flöde skall man börja med att kontrollera och rengöra blandarens filter vid behov. Hur man gör detta kan du se i vår instruktionsfilm
  .

  Se nedan för täcklock till hålen på blandarfästet.  Mvh

  Daniel Kundsupport
 • Tack! Kan man även byta munstycke så det passar till badkar på denna blandare?

  Mvh
  Henric
  Henric
 • Hej,

  Om du menar att du ha en badkarspip till blandaren så finns följande alternativ.  Mvh

  Daniel Kundsupport
 • Hej! Har denna blandare från er till dusch, badkar och handtvätt. Monterat isär den och gjort rent filtren på varm och kallvatten ingångarna. Tog även lös, rengjorde och motionerade backventilen på kallsidan då den var fast i öppet läge. Temperatursidan plockade jag isär och gjorde rent, var skitigt osv men efter rengöring så blev det ingen skillnad alls på flöde. Är jättedåligt flöde när man endast har kallvatten på så undrar såklart om det sitter någon styrning någonstans. Jättebra flöde när man har väldigt varmt vatten.


  Mvh

  Mattias Sandell
 • Hej Mattias

  Eftersom termostatinsatsen ser ut som den gör kan styrkolven inuti kärvat ihop
  så den skulle jag byta ut helt
  8591609
  Reglerpaket komplett, butiksförpackad är inloppssilarna rengjorda så borde det inte vara nåt knas

  Mvh
  Ann Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.