Byte av handduschhållare

Hej! Min handduschhållare har gått sönder, där plastringen knäckts av på något vis (se bilaga nedan). Jag förstår att jag måste byta ut hela hållaren, men jag undrar hur jag bäst kan göra så. Väggfästet har inga skruvar som går att skruva av.

Kommentarer

 • Hej Hannah,

  Det verkar som att bilden inte kom med? Återkom gärna med bilden.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hejsan! Vi testar igen med bilagorna 😀

 • Hej,

  Duschsetet på bilden är ett FM Mattsson Sarona. Som du själv skriver så finns inte enbart klykan som reservdel utan man behöver byta hela hållaren.

  För att göra detta lossar du på täckbrickan som sitter längst ut på det nedre väggfästet.

  Innanför täckbrickan sitter en skruv som håller fast väggfästet i väggen. Den skruven måste skruvas ut tills väggfästet lossnar från väggen.

  Ta bort väggfästet från röret och montera av det gamla väggfästet och på med det nya och montera tillbaka väggfästet i omvänd ordning


  Ny handduschhållare har artikelnummer: 818 56 12. Detta hittar du hos någon av våra återförsäljare eller webbutik med inriktning vvs.

  Mvh

  Daniel Kundsupport
 • Hej,
  Minns ej hur man monterar den nyinköpta enl bif bild

 • Hej Susanne,

  Vad är det för duschset du har idag? Du får gärna skicka en bild så jag kan guida dig vidare.

  Mvh
 • Hej, tack bifigar!

 • Hej igen,

  Lättast är att man först monterar bort överröret (själva takduschdelen ovanför väggfästet) och sedan lossar "pinnen" som sitter fast i själva väggfästet. Båda dessa sitter fast med en insexskruv á 2,5mm.

  Sedan kan man då dra av det gamla handduschhållaren och sätta dit den nya, sedan återmonterar man i omvänd ordning 😊

  Mvh

 • Hej! Jag ska byta handduschhållaren Sarona. Jag har läst här hur man gör. När jag monterat fast den på stången går den mörkgrå delen inte att vippa upp och ner, den sitter fast i kuggarna. Min gamla gick både att skruva på för att justera hur högt den skulle sitta på stången samt vippa den mörkgrå delen upp och ner för om vattnet skulle spruta takt ner eller rätt ut. Hur ska den exakt monteras för att den ska gå att vippa?
  Ingrid Nilsson
 • Hej Ingrid,

  kan du ringa mig 0250-596249

  Mvh
  Kristofer Kundsupport
 • Hej, jag har precis samma problem som Ingrid beskrivit ovan. Kan ni skicka en beskrivning hur jag ska montera så att det går att ändra riktning på strålen genom att justera vinkeln?
  Eva
 • Hej,

  För att vrida klykan upp och ned måste man lossa lite på vredet. Vrider man utan att lossa kommer klykans splines att nötas och gå sönder.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Mar
 • Se tidigare bild. Är det rätt ordning och rätt håll så där? Tänk att pennan är stången. ☺️
  Mar
 • Hej,

  Ja, det ser korrekt ut.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej, jag har samma problem som ovan, att klykan inte vill röra sig upp och ner alls, oavsett hur mycket jag skruvar lös vredet. Är det något i monteringen en måste tänka på för att det ska funka? Nu är den alltså fast i ett läge.

  Jag testade att dra ner klyken lite hårdare och då gick det med ett klick, men det kändes inte rätt utan snarare som om att jag tvingade den och som att den skulle kunna knäckas sönder. Min förra likadana gick att dra ner och upp väldigt enkelt.

  Tack!
  William
 • Hej William!

  Är nog bara för att den är så pass ny så jämfört med din förra använda så är den inte lika använd, för det ska vara ett visst motstånd så inte handduschen bara glider ner.

  Mvh
  Simon Kundsupport
 • Här är ytterligare en som har samma problem. Har nu köpt min andra Sarona inom loppet av ett halvår. Det har aldrig tidigare hänt att hållarna gått sönder, när jag haft andra än era produkter. Uppenbarligen är det något fel eftersom de hela tiden går sönder. Jag är inte hårdhänt, skruvar alltid ordentligt om jag vill ändra läge på hållaren. Men en morgon när kg skulle gå in i duschen hade den knäckts, då hade den alltså gått sönder utan att jag rört den. Hade inte en varit i duschen på två dagar

  och när jag nu ska montera den nya hållaren så går det, precis som övriga här skriver, att klykan sitter helt fast och inte går att justera upp eller ned. Ert svar från 13 december ovan, att det beror på att att den är ny stämmer inte. Jag köpte som sagt en ny i september och den fungerade direkt. Jag vet hur den ska vara och det är inte så här.

  Varför tillverkar ni inte bara grejerna i stål som inte knäcks, ni klarar uppenbarligen inte av att tillverka fungerande saker i plast.
  Ida Karlsson
 • Hej,

  En helt ny hållare kan upplevas svår att vrida/ändra läge på samt att det kan låta som att man vrider sönder något. Detta är inget fel.

  Som bilden nedan visar så är sitter det två fjädrande klackar som hjälper till att låsa klykan i sitt läge. När man lossar vredet för att vrida på klykan kommer dessa klackar att gå emot motsvarande klackar på klykan och orsaka ett klickande ljud. Viktigt att notera är att vredet bör lossas lite vid vinkling av klykan för att undvika funktionsfel eller att något går sönder.  Mvh

  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.