Byta till takdusch utan att borra nya hål

Hej, har ni en flexibel takdusch där jag kan använda befintliga hål från nuvarande dusch så jag slipper borra fler hål? Går det även att köpa ett extra fäste för att täcka det andra hålet (2 hål i väggen idag).

Kommentarer

 • Hejsan!

  Yes, det finns en flexi-lösning på FMM och på Mora där väggfästet är flexibelt och kan sättas varsomhelst efter röret, finns på dessa takduschar! 

  https://www.fmmattsson.com/sv/duschar/9000e/93921000
  https://www.moraarmatur.com/sv/duschar/mora-mmix/130313
  https://www.moraarmatur.com/sv/duschar/mora-cera/130005
  https://www.moraarmatur.com/sv/duschar/mora-rexx/130014

  Går att sätta ett extra väggfäste om man vill täppa igen ett gammalt skruvhål Olika fästen beroende på om man väljer FMM eller Mora...

  https://www.fmmattsson.com/sv/reservdelar/duschanordning/58950000
  https://www.moraarmatur.com/sv/reservdelar/duschanordning/139906-ae

  Trevlig måndag / 

  Johan Kundsupport
 • Hej och tack för bra svar,
  Trillade på denna Mora takdusch när jag tittade på stenskivor och blev då fundersam av denna ”klump” som satt på röret. Är armaturen jag såg av äldre modell? Försökte titta på bilderna via dina länkar men hittar inte samma, utan där ser det slätt ut där röret och takduschen möts, men behöver vara säker då ena hålet för nuvarande dusch sitter högt upp och då kan vi inte trä över ett fäste upp på takduschdelen och vill inte ha ett av hålen exponerade i duschen även om vi använder silikon.


  Vår dusch idag.

  Tack på förhand!
 • Takduschen ser ut att vara av en äldre modell, den klumpen du beskriver är hur överröret är ihopgängat med väggröret!  Så idag är det helt slätt på nyare modeller (länkarna), dvs. de vi har i sortimentet idag..  Så på de kan du skjuta väggfästet högre upp mot taket...
  Johan Kundsupport
 • Tack! En fråga till, som du ser på bilden är det dold rörläggning från blandaren. De blandare som ingår när man köper ett takduschset paket, vad är det för blandare och behöver man köpa extra blandarfäste? Har väldigt svårt att se denna info online och vill inte springa runt i butiker. Stort tack för er hjälp!
 • Hej Julia,

  Det enda ni behöver veta är vilket cc mått er befintliga blandare har. Dvs. måttet mellan (från mitten av) anslutningskopplingarna. Det finns två standard mått, 150 & 160 cc.

  När ni vet det kan ni använda er av vilken av våra blandare som helst med rätt cc mått.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej Daniel,
  Ledsen att jag kapar tråden men är också ute efter att byta till takdusch - utan att behöva borra nya hål. Utifrån de modeller du rekommenderade fastnade jag för fmmattson 9000E samt Mora MMIX. Vilken av dessa två rekommenderar du?

  Har sett att FMMattson 9000E fått negativ feedback med hänsyn till läckage och kopplingar (länk nedan). Hur står sig dessa mot varandra?

  Tack på förhand,
  Alex


  https://www.bygghemma.se/kok-och-bad/badrum/duscharmatur/takdusch/takduschset-fm-mattsson-9000e-ii/p-558682#productReviews
 • Hejsan!

  Jag skulle säga att de är likvärdiga i kvalité! Båda har en typ av keramisk omkastare till takduschen och den som sitter idag på FMM är betydligt bättre än föregångaren när det gäller omkastare och läckage! MMIX har svarta silplattor mot FMM kromade så det blir det väl det som fäller avgörandet i slutet skulle jag säga, vilken man väljer... 

  Trevlig måndag /
  Johan Kundsupport
 • Hej Johan,
  Stort tack för all hjälp, väldigt uppskattat!

  Mvh,
  Alex
 • Hej! Jag har en duschblandare 8215-0000 inkl duschset. Funderar på att byta till takdusch utan att behöva borra nya hål. Det ska alltså vara både takdusch och vanlig dusch. Funkar det med alla era takduschar eller? Vilka kan man montera utan att borra nya hål. Skickar en bild på befintliga dusch.

 • Hej Niklas,

  Tack för ditt mejl,

  Då rekommenderar vi denna produkt Takdusch 9000E Flexi,

  Som har 2 fästen varav det översta är rörligt i höjdled för att då kunna använda era gamla hål,

  Sedan ingår det en slang som är 0,75m som ni sätter på blandarens utlopp och gör att vattnet kommer i det nya takduschsettet,

  Mvh

 • Tack så mycket för svaret Per-Erik. Skulle takdusch 9000 E också kunna fungera förutsatt att jag även byter blandare?
 • Hej,

  Ja, även den takduschen passar.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Har Mora rexx s6 flexibel väggfäste? Vart förvirrad när jag läste monteringsanvisning. Bi: mät ut höjd 775

  text under :Borra hål i vägg 775 mm över omkastaren och montera väggkonsoll. Om röret kapas, grada rörändan och anpassa måttet så hålet hamnar i skarven mellan långa röret och taksilsröret.


  ​Mina befintliga hål är 860mm från centrum på blandar rören 

 • Hejsan Jonas!

  Ja Mora REXX har ett väggfäste som du kan sätta lite vart du vill på stången! Tanken med Mora REXX och dess väggfäste är att det ska sitta över skarven mellan väggrör och takrör men funkar lika bra att sätta högre upp om du vill använda ett gammal skruvhål...

  Trevlig måndag /
  Johan Kundsupport
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.