Tvättbänksblandare

Hej,
Jag har en äldre ettgrepsblandare i tvättstugan (monterad på tvättbänk) som också är ansluten till tvättmaskinen via utloppet som kan öppnas och stängas med ett vred på framsidan (liknande anslutning som till en diskmaskin). Nu har själva överdelen av omkastarvredet lossnat från armaturen (se bilder) så för att öppna och stänga får man ta den lossnade delen och hålla mot armaturen och vrida för att kunna öppna eller stänga tilloppet. Jag undrar nu följande:
1) Vad är det för modell på blandare jag har (har inte lyckats hitta den med motsvarande omkastarvred vid sökning på nätet)?
2) Går det att byta ut omkastarvredet till ett nytt (dvs finns vredet som reservdel eller som en utbytbar variant) och hur gör man i så fall själva bytet – måste man t ex ha FM Mattssons serviceverktyg? Finns det någon instruktion man kan följa?

Kommentarer

 • Hej!
  Då får du köpa följande nedan du gör det hos en återförsäljare.
  Mvh

  Kristofer Kundsupport
 • Hej igen,
  Några ytterligare frågor:
  3) Min blandare verkar vara någon variant av Garboserien (FMM4524 - bifogar bild på diskmaskinavstängning för denna blandare). Stämmer det? För att ta bort ratten stämmer det att man tar bort vredet (mitt vred är ju dessvärre i två delar) genom att dra av det?
  4) Vid demontering / montering – har jag någon nytta av serviceverktyget (bild bifogas).
  5) Är bifogade instruktioner relevanta för min blandare vid byte av diskmaskinavstängning?
 • Hejsan!

  Du har en FMM 4000-serien, föregångaren till nutidens FMM 9000-serien


  Du kan använda dig av en vanlig skiftnyckel skulle jag säga, allt som sitter på den gamla kranen, inringat nedan, ska tas ur och bytas...


  Så ta ur alla delar och ersätt dessa med de här:

  Johan Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.