tryckstötdämpare

Hej.
Det går att vrida muttern åt bägge hållen på dämparen men jag märker ingen förändring i t.ex fjädermotståndet i botten. Är det någon slags justering?
Sen kan man undra om det lilla hålet ( har ej monterat den ännu ) verkligen räcker till. Jag har läst att det är 3/8 utvändig gänga och M26x1,5 invändig gänga. Går det att skruva av muttern så att hålet blir större och därmed bättre dämpning?
/ Lars

Kommentarer

 • Hej Lars,

  Om du med med "muttern" menar nippeln (som är gängad) så skall den vara fast och inte lossas.

  Det går inte att byta nippeln för att få ett större hål, detta skulle försämra tryckstötsdämparens funktion.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej Daniel
  Köpte två dämpare och på båda kan man lätt vrida på nippeln åt bägge hållen så den är ju inte "fast" i ordets bemärkelse men det är väl ok? Undrar ändå varför man kan vrida runt nippeln. Hittar ingen anledning till det men jag vet ju inte hur den är uppbyggd. Kan du förklara lite hur den är konstruerad, så stillar det min nyfikenhet lite.
  // Lars
 • Hej,

  Har du möjlighet att åtkomma med en bild på tryckstötsdämparna. Samt gärna en bild eller skiss på det som är vridbart?

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Det är själva nippeln som går att vrida runt åt båda hållen därav mitt första mejl. Kan tyvärr inte bifoga någon bild men du förstår nog vad jag menar.
 • Hej,

  Nej, tyvärr förstår jag inte vad du menar? Inget på våra tryckstötsdämpare skall vara "lekande (som vi kallar det)"?

  Har du möjlighet att skicka bild till vår e-post? kundservice@fmm-mora.com

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej Daniel
  Blev du nått klokare av bilden jag skickade? Om inte, så ta en skiftnyckel om sexkantsfattningen på nippeln och håll fast cylindern med näven så kan man skruva nippeln åt båda hållen. Därför trodde jag att det är nån sort justering eller möjlighet att öppna cylinder för t.ex reparation men enligt er så är det ju inte det. Skulle nått gå sönder eller läckage så kan man inte reparera den, med andra ord en slit å släng produkt? Förstår om du inte kan "avslöja" konstruktionen men det hade varit intressant hur den fungerar i grova drag iallafall mer än att den bara "dämpar tryckstöten".

  / Lars
 • Hej Lars,

  Jag har kollat upp detta med våra konstruktörer och håller på att svara dig på din e-post, men jag svarar här i stället.

  Om vi börjar med att de är lösa (går att skruva på) så är det inget som skall gå att göra i vanliga fall. Nyckeltaget är till för att dra åt när den kopplas mot t-ventil.

  Har du lyckats vrida nippeln finns det en risk att produktens funktion försämrats alternativ kan läcka.

  Gällande konstruktionen så består tryckstötsdämparen av ett kromat kopparrör, en rostfri dämparfjäder samt en anslutningsnippel av avzinkningshärdig mässing.

  Funktionen är enkel, tryckstöten får fjädern att tryckas ihop och ta det största av tryckslaget, fjädern återgår sedan till ursprungsläget.

  Tryckstötsdämparen är driftsäker och helt underhållsfri.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.