Temperaturbegränsning

Din kök eller tvättställsblandare går att temperaturbegränsa för att undvika skållningsrisk.

Denna enkla åtgärd finner ni nedan eller i blandarens instruktion på vår hemsida. Man behöver inte stänga av inkommande vatten för att utföra denna åtgärd.

FM Mattsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Är det någon temperaturbegränsning default från början när man köper en ny blandare (9000E) eller ger endast varmvatten i max varmvattenläge?
 • Hej Björn,

  Tack för din fråga,

  Nej i en 9000E engreppsblandare finns ingen temperatur begränsnings defaukt. Men dom har en kallstarts funktion som standard som innebär att man får endast kallvatten när spaken är i mittenläget, sedan får man föra spaken mot varmvatten för att börja få varmare vatten. Så man måste bort i yttersta läget för att få den max temp som finns i ert system.

  Mvh

 • Hej undrar hur varmt vatten man kan få ut av en dusch blandare fm 9000E . och även hur många liter blandaren ger ut ? mvh jerry på hässlehem
 • Hejsan!

  Beror lite på förutsättningarna men en termostatblandare brukar ge ungefär den temperaturen som finns i ledningen minus fem grader då den alltid har en viss kallvatteninblandning...

  Flödesdiagrammet ser du nedan, räknat på fritt utlopp utan slang och handdusch!  Trevlig onsdag /

  Johan Kundsupport
 • Hej!
  När jag kör min FM (9000E) blandare på max varmvatten läge, så har den fullt tryck i några sekunder, och sedan avtar flödet till minimalt. Betyder detta att det finns någon spärr, för hur varmt vatten som får ledas genom blandare?
 • Hej Mats,

  Enligt din beskrivning låter det som att blandaren kompenserar för en för stor temperaturskillnad på varm och kallvattnet. Detta kan bero på att ett av filtren på termostatinsatsen är igensatt med smuts/partiklar.

  Börja med att kontrollera filtren enligt följande instruktionsfilm
  .

  Mvh

  Daniel Kundsupport
 • Hejsan! Vi har köpt Siljanblandare till vårt nya hus. Går det att justera bort cold-startfunktionen? Jag vill ha ljummet vatten när spaken är i mittenläget (det är det jag använder mest).
 • Hej Madeleine,

  Det går inte att justera bort funktionen, önskar ni inta ha funktionen måste ni byta blandarens keramiska insats.

  Insats utan ESS har artikelnummer: 859 19 47. Detta hittar du hos någon av våra återförsäljare eller webbutik med inriktning vvs.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.