Ta bort begränsnings spärr

Hej jag har en fm mattson 9000 dusch blandare kan man ta bort knappen för begränsning av vatten trycket så den inte stannar vid spärren på vredet

Kommentarer

 • Hej Anders,

  Knappen går inte att ta bort, däremot kan man ta bort spärringen (inringat med blått på bilden nedan). Knappen på vredet går emot spärringen och är spärringen borttagen har inte knappen något att stoppa mot.


  Mvh

  Daniel Kundsupport
 • Hej! Vi har just installerat Silja/Fryken dusch med flödesbegränsning. Vi vill öka flödet eller helt ta bort begränsningen. Hur gör jag?
  Claes
 • Hej Claes,
  Den flödesbegränsning man kan påverka är den i duschslangen -
  genom att byta slang till en utan begränsning.
  T ex Rsk nr: 8199159 (Mora Armatur)

  Mvh,
  Karin

  Karin Kundsupport
 • Jag undrar hur man gör för att ta bort det på Garda duschpaket. Främst handduschen som är väldigt klen..
 • Hej Philip,

  Det sitter en flödesbegränsare i handduschens anslutning, den går att ta bort. Dock är detta vi inte rekommenderar då vi inte längre kan garantera produktens funktion eller livslängd.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej
  Har en takdusch Ebro 9393 0000.
  Det är dåligt vattentryck och undrar om det finns någon begränsningssil eller liknande som man kan ta bort?


 • Hej Bengt,

  Det sitter en flödesbegränsare i handduschens samt takduschens anslutning, den går att ta bort. Dock är detta vi inte rekommenderar då vi inte längre kan garantera produktens funktion eller livslängd.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej
  Hur tar man bort Det sitter en flödesbegränsare i handduschens samt takduschens anslutning på en FMM duschblandare 9000 e II ?
  Behöver att ta bort allt begränsningar så att det kommer mer ut mer vatten när man använder duschen för att få ett bättre flöde i systemet.
  Janne
 • Hej Jan,

  Det är inte rekommenderat att plocka bort flödesbegränsningarna på våra duschset då det finns risk att produkten skadas när de plockas bort samt om vattentrycket mot silarna blir för högt, så det görs på egen risk och om något blir skadat gäller inte garantierna utan eventuella reservdelar och reparationer får du bekosta själv.

  På 9000E takduschset sitter flödesbegränsaren till handduschen i omkastaren. Den kan vara svår att få ut då den sitter ganska långt in i utloppet, men använder du försiktigt något smalt och vasst så bör den komma ut.

  Flödesbegränsaren till taksilen sitter inuti den så kallade kulleden som du kommer åt genom att skruva av taksilen från duschröret och sedan hylsan som håller fast kulleden mot taksilen. Sedan använder du något smalt och trycker ut flödesbegränsaren bakifrån, genom det lilla hålet ikulleden.

  Jag har bifogat en serie bilder som visar hur flödesbegränsarna ser ut (inringade) och var de sitter.

  Hälsningar
  Gustaf Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.