pulserande stråle

Hej! Har en nyinstallerad köksblandare "Garda 1" som har en pulserande stråle när flödet är mellan låg och medel. Sänker man flödet till "litet" försvinner pulseringen, likaså försvinner pulseringen om man ökar till mer än "medel".
Varför är det så? Ska det vara så? Filtret i pipen?

Kommentarer

 • Hej Björn,

  Strålen kan upplevas "pulserande" vid vissa flöden men det kan även bero på att det har kommit in partiklar i strålsamlaren och påverkat funktionen.

  Börja med att ta loss strålsamlaren och rengör den vid behov. Strålsamlarnyckel medföljer blandaren.

  Alternativt kan man byta till en strålsamlare med större flöde. Till exempel strålsamlare märkt med B i bilden nedan.  Mvh

  Daniel Kundsupport
 • Tack för svar!

  /Björn
 • Jag har samma problem med pulserande stråle på min Siljanköksblandare med strålsamlare. Strålen blir pulserande när jag sätter dit den här ledbara strålsamlaren: https://www.fmmattsson.com/sv/tillbehor/stralsamlare/29285009  Kör jag ”original” utan den ledbara strålsamlaren pulserar det inte. Jag har försökt med att rengöra strålsamlaren men den är ren så det hjälper inte. Finns det någon strålsamlare/insats med större flöde som passar till min ledbara strålsamlare?
 • Hej Joakim,

  Följande strålsamlare passar din ledbara.  Mvh

  Daniel Kundsupport
 • Hej Daniel,
  Efter många om och men lyckades jag få tag på strålsamlare D (rsk: 8281533) enligt din bild ovan. Det var inte helt lätt att få tag på hos de försäljare som finns.
  Tyvärr visade det sig att det var fel, den passar inte till den ledbara (se länk i mitt förra inlägg) som jag köpt till min kran. Som du ser av bifogad bild är det en strålsamlare lik den gröna fast med som jag behöver (den gula är den nya som inte passar). Har ni det? I sådant fall, hur får jag tag på den och vad har den för rsk-nummer?


 • Hej Joakim,

  Okey, då förstår jag. Se följande bild för artikelnummer:


  Mvh

  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.