Överstycke till Garda?

Haj. Duschblandaren droppar genom duschen. Jag undrar vilket avstängningsöverstycke som passar Garda? Hur gör jag för att komma in bakom vredet,  är det våld som gäller, sitter väldigt hårt? Tack.

Kommentarer

 • Hej Fransson,

  Nytt avstängningsöverstycke har artikelnummer: 858 63 25. Detta hittar du hos någon av våra återförsäljare eller webbutik med inriktning vvs.

  För att byta detta drar man pinnen på vredet rakt ut, lossar vredet och skruvar bort vredinsatsen enligt bilden nedan.  Mvh

  Daniel Kundsupport
 • Hej och tack för info. Är det säkert att man ska dra ut pinnen? Ser enkelt ut på bilden, men den sitter som sten, får inte loss den. Hur gör man för att få ut den? Jag tror att det är Garda vi har, finns blandare som ser liknande ut som jag kan ha förväxlat med. Vår blandare är ca 10 år.
 • Hej,

  Om det är en Garda så skall pinnen bara dras rakt ut, dock kan den sitta hårt. Återkom med en bild på din blandare så skall vi se om det är en Gara du har.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Pinnen på termostatsidan lossnar lätt, men den till vänster sitter fast. Är det Garda? Finns det knep för att få loss pinnen?

 • Hej,

  Ja, blandaren på bilden är en Garda. Om pinnen är trög att få ur kan man linda en trasa eller liknande runt pinnen och ta hjälp av en polygrip för att dra ur pinnen.

  Viktigt att det man lindar runt är tillräckligt skyddande för att pinnen inte skall ta skada.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

 • Hej,
  Jag skall byta överstycke i min duschblandare som är en Garda. Problemet är att det nya överstyckets ”axel” är smalare än min gamla, ca 7mm i diameter. Jag hittar inte den rätta på nätet. Blandaren är från 2010.
  kan ni hjälpa mig?
  Mvh
  Fredrik


 • Hej Fredrik,

  Återkom med en bild på blandaren samt bild på de båda överstyckena så vi kan se hur det ser ut.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Yes, till Garda ska det vara ett M20 överstycke!
  Ska vara det som är helt gult / mässing som är på produktbilden från internet-sidan

  Trevlig måndag /
  Johan Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.