Omkastare till duschblandaren Rogen.

Hej,

Tackar så mycket för den fina supporten på detta kundforum.
Har nyligen köpt duschblandaren Rogen 150cc. Undrar nu hur jag ska gå tillväga om jag vill modifiera den med en omkastare så att jag kan få utlopp både nedåt och uppåt, och växla därimellan med ett vred. Jag skulle gärna vilja fästa duschslang med munstycke nedåt, och en takdusch uppåt, på samma sätt som på duschblandaren 2640-1910, https://www.byggmax.se/badkarsblandare-fm-mattsson-2640-1910-krom-p673146?gclid=EAIaIQobChMIlOeu5q6G6wIVGSwYCh2XagZGEAQYASABEgKFzvD_BwE
Undrar alltså vilka kompletterande delar, tillika reservdelar, som jag är tvungen att införskaffa, om det nu är praktiskt möjligt att genomföra, utan alltför stora ingrepp. Undviker gärna svetsning, lödning, svarvning och fräsning.

Har försökt med ett par olika lösningar med en omkastare och en T-formad kulventil till duschslang och takdusch upptill men inte varit 100% nöjd. När jag tittar på blandaren så ser det inte helt omöjligt ut att modifiera den genom de gängade hålen och täckbrickorna som sitter framtill och på motsatt sida om R15-gängan till utloppet. Kanske borde köpt en 2640-1910 istället om det är den funktionen jag är intresserad av, men tycker bättre om rattar och utseendet på Rogen. Tack på förhand.

Vänliga hälsningar
Martin

Kommentarer

 • Hej Martin,

  Blir lite fundersam då Rogen duschblandare inte har några uttag fram eller upptill? Återkom gärna med en bild på din blandare.
  Men om nu din blandare har det, bör det fungera med nedanstående omkastare.
  Mvh

  Daniel Kundsupport
 • Hej Daniel,

  Tack för snabbt svar. Bilden du visar är på 160 cc modellen, det stämmer att den saknar vred och utlopp. Modellen jag har skaffat är 150 cc. Den ser lite annorlunda ut, med två täckbrickor, en täckbricka framtill och en täckbricka på motsatt sida till utloppet. Undrar alltså om jag som privatperson kan komplettera blandaren med delar så att jag får två utlopp och ett vred som växlar utloppen. Tacksam för svar.

  Vänliga hälsningar
  Martin


 • Hej,

  Då skall omkastaren ovan fungera. Du behöver även en till utloppsnippel med artikelnummer: 859 15 71.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.