Läckande vattenutkastare.

Vatten läcker ut vid sidan, undrar om ni utifrån bild kan skönja problemet.
Vad behöver jag göra?
Vänligen Cristin

Kommentarer

 • Hej Cristin,

  Om din utkastare läcker skall du läsa följande inlägg för felsökning och åtgärd.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej! min vattenutkastare läcker vatten från Dränering. vad kan man göra för att stoppa det ?
 • Hej Maki,

  Om din utkastare läcker skall du läsa följande inlägg för felsökning och åtgärd.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej!

  2017 hjälpte en rörmokare mig att byta vattenutkastare i min fastighet. Detta är verkligen inte mitt specialområde men FM Matsson kände jag ju till som bra kvalitet, dessutom var (är) det viktigt för mig med problemfri drift! En självdränerande kran rekommenderades och det var också en sådan som sattes upp:

  2018 på våren kom första problemet. Plötsligt, när kranen var fullt öppen började merparten av vattnet spruta ut från dräneringshålet. Jag hävdade givetvis garanti och min rörmokare kontaktade er. Något konstruktionsfel sades det. Om jag inte missminner mig så var det någonting med en packning (som var gjord i plast eller keramik?) som behövde bytas ut?

  Nåväl, en tekniker (från er) kom ut och bytte det som behövde bytas ut och sedan dess fungerade kranen problemfritt. Fram till någon gång i förra veckan vill säga (sista veckan i januari år 2021).

  Nu har den satt igång att rinna och det går inte att stänga av heller. Jag har varit tvungen att använda huvudkranen för att det inte ska rinna ut vatten. Det är ingen hållbar lösning!

  Jag har hela tiden varit mycket noga med att inte stänga kranen hårt med vattennyckeln. Den instruktionen fick jag från rörmokaren i varje fall (kranen skulle tydligen gå sönder då).

  Jag vet att garantin är utgången men samtidigt känns det här inte särskilt roligt, kranen måste hålla längre än några år! Det var inte marknadens billigaste kran heller. Har ni någon bra lösning?


 • Hej Hans,

  Börja med att läsa igenom följande inlägg för felsökning och åtgärd.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej,

  Tack för svar! Jag är lekman och tyvärr inte rörmokare.

  Som jag tolkar ditt svar, och efter genomläsning av garantivillkor, ses detta alltså inte ett konstruktionsfel den här gången? Dvs att jag själv får bekosta en rörmokare om jag vill få kranen funktionell igen?

  Vänligen,
  Hans

 • Hej,

  Om krankäglan är skadad beror detta på yttre omständigheter, är installationsmåttet för stort beror det på frysskada, dåligt åtdraget ventilhus eller för hård stängning.

  Ovanstående har inget med konstruktionen att göra och såldes ingår det inte i våra garantiåtaganden.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.