Läckande vattenutkastare

Hej har en vattenutkastare ffm 400 med nyckel självdrenerade ett år gammal rinner vatten ur drän röret hela tiden  vad är problemet.

Kommentarer

 • Hej,

  Jag flyttade in i ett hus för 3 år sedan. vattenutkastaren FM Mattson , har hela tiden läckt kraftigt från spillhålet när vattnet är på. Vad kan orsaken vara ? samt vilken modell är det jag har ifall jag skall köpa reservdelar ?


  Hälsningar
  Mats

 • Vattenutkastaren heter 4290-0050 Nedan Felsökningsschema + instruktion

  Det går också bra att ringa på tel nr 020-721060 för mer info / Mvh
  Christer
 • Hej, pga läckande kran under drift bytte jag kranöverdel och o-ringen på ventilen (12.48x1.78). Tyvärr hjälpte inte det heller. Fick tips i butiken att packningen i dräneringsventilens packning kan vara sprucken, vilket visade sig vara fallet. Se bild. Var får jag tag på denna? Är nu lite trött på denna läckande kran.
 • Hejsan! Då behöver du en ny spindel komplett med dräneringsventil, RSK 4316875 för en 400 mm standard vattenutkastare! Finns att inhandla hos våra ÅF via butik eller internet...
  Johan Kundsupport
 • Hej, synd att ni inte säljer denna som lös reservdel! Kan ni inte göra ett undantag och sälja den till mej? Jag ser också på bilden i Mats inlägg att denna pckning är sprucken. Då detta inte nämns i er felsökning kanske ni skulle uppdatera den med detta? I mitt fall har jag ju köpt en oring och kranöverdel helt i onödan, då det alltså var denna spruckna lilla packning. Mvh Fredrik
 • Hej Fredrik!

  Tack för dina synpunkter, vi tar dom med oss i vårt arbete framöver!

  Mvh
  Per-Erik
 • Hej
  Vi byggde om vårat badrum nov 2017 och en vvs firma installerade kranar i badrum. Vi blev rekomenderade att köpa FM mattson av rörmokaren vilket han installerade sen. Allt har fungerat bra tills för 1 månad sen då har kranen vid handfatet börjat droppa lite men det slutar när man drar det åt varmvattenhållet. Är kranen och packningar redan slut efter 2år?????
  mvh
  /Fredrik
 • Hej Fredrik!

  Kan ni komplettera med en bild så vi ser vilken modell av FM Mattsson ni har,
  för då kan vi supporta er på bästa sätt!

  Mvh
  Per-Erik
 • Hej!Jag har ett problem med vår vattenutkastare, det är så att för en tid sedan så började det att läcka från den lila packningen när man vrider om nyckeln. Så jag undrar om man bara behöver byta packningen eller alltihopa.
  Med vänlig hälsning, Carl-Emil Nilsson
 • Hej Carl-Emil!

  Då är det bäst att byta ut kranöverdelen med Rsk-nr 4316687!  Mvh
  Per-Erik

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.