Krom släpp

Hej har en köks blandare som kromen släpper på och skapar vassa kanter.
Har betydligt äldre blandare som det inte är något problem med.
vad har hänt är det dålig kvalité på kromen eller tål den inte diskmedel ?

Kommentarer

 • Hej Lennart,

  Rengöring av blandare
  Din blandare bevaras bäst genom regelbunden rengöring med mjuk trasa och neutrala eller lätt basiska rengöringsmedel (pH 6–9) i flytande form. Spraya inte direkt mot produkten då spraydimma lätt kan tränga in i öppningar, spalter och svåråtkomliga ytor.

  För att avlägsna kalkfläckar och kalkbeläggningar används hushållsättika (12%) och vatten (en del ättika och fyra delar vatten), skölj efter noga med vatten och torka av.

  Rengöring av strålsamlare
  När det gäller blandare med strålsamlare, skruva loss strålsamlaren emellanåt och gör ren insatsen från vattenföroreningar. Är insatsen förkalkad tvättas den i ättikslösning enligt ovan.

  OBS!
  Använd ej organiska, alkoholbaserade eller frätande rengöringsmedel eller rengöringsmedel med slipmedel. Rengöringsmedel som oftast är avsedd för olika ytor i ett hushåll innehåller ämnen som är skadliga för den kromade ytan och rekommenderas absolut inte vid rengöring.

  Ej aluminiumklorid, saltsyra eller fosforsyra på krom
  Den förkromade ytan på blandarna tål ej aluminiumklorid, det uppstår fula mörka fläckar. Aluminiumklorid används som ett medel mot svett. Vid tvättning av kakel med saltsyra skall blandarna skyddas. Saltsyra löser krom. Fosforsyra förekommer i vissa starka rengöringsmedel och ger skador på kromskiktet och på manöverdelar.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.