Kort fråga om engreppsblandare

Hej!
Vi köpte en kökskran, ettgreppsblandare, förra året till vårt nya kök på landet. Så blev vi tvungna att skruva åt den med ert specialverktyg som vi åkte och köpte, då det läckte efter vinteruppehållet. Det gick fint men då vi skulle ta bort den lilla knappen som indikerar kall- resp. varmvatten var det lite knepigt att få bort den och till slut blev den alldeles skavd och rätt ful. Jag undrar om ni skulle kunna skicka en ny ”plupp”? Det skulle verkligen uppskattas!

Tack på förhand!

Vänliga hälsningar,
Birgitta

Kommentarer

 • Hej Birgitta,

  Vilken blandare är det ni har? Har du möjlighet att återkomma med en bild på blandaren?

  I övrigt rekommenderar vi att man demonterar blandaren och förvarar den i uppvärmt utrymme under vintern. Det räcker inte med att tömma systemet och lämna den i öppet läge då det ligger vatten kvar i blandarens inre delar. Och utsätts blandaren för temperaturer runt 0º C fryser vattnet och skadar blandaren.

  Mvh
  Daniel Kundsupport


 • Hej! Vi har alltid +12 grader på vintern och det var inte det som var ett klagomål. Bara lite svårt att pilla bort i diktatorn för varm/kallvatten. 😀 Tack för svar!
 • Hej,

  Blandaren på bilden är en FM Matsson Siljan. Ny färgmarkering har artikelnummer: 8592021. Den hittar ni hos någon av våra återförsäljare: https://www.fmmattsson.com/sv/aterforsaljare/

  Färgmarkeringen tas bort genom att peta ut den inifrån som bilden nedan visar. Denna bild hittar ni även i instruktionen.

  När det gäller informationen gällande temperaturen var det avsett som information. Läs gärna mer här.  Mvh

  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.