Köksblandare läcker

Hej! Vi har en köksblandare som läcker från kulan under handtaget när man sätter på vattnet. Färgmarkeringen saknas även (se bifogad bild). Vilken modell har vi och vad behöver vi byta ut för att åtgärda detta?
Vänliga hälsningar,
Daniel

Kommentarer

 • Hej Daniel,

  Blandaren du har där är en FM Mattsson 9000 köksblandare.

  Det som behöver bytas när den läcker är keramikinsatsen, RSK 8591770. Färgmarkeringen som hör till din blandare har RSK-nummer 8591766. Dessa hittar du hos någon av våra återförsäljare eller webbutik med inriktning vvs.

  Bifogar serviceinstruktionen för din blandare där du kan se hur du gör för att byta keramikinsatsen.

  Hälsningar
  Gustaf Kundsupport
 • Hej igen! Jag har köpt en ny insats och skulle skruva bort handtaget, men fick inte fäste med insexnyckeln. När jag tog en bild såg det ut som att skruven saknades (se bifogad bild). Har ni någon aning om vad som hänt och hur det kan lösas?
 • Hej Daniel,

  Jag kan inte säga varför skruven saknas men en ny har RSK-nummer 8591765.

  Är det så att spaken sitter hårt fast på keramikinsatsen och är svår att få av kan det vara så att det sitter väldigt hårt på grund av förkalkningar som kan uppstå med åren, beroende på kalkhalt i vattnet. Ett tips är att värma upp området med en hårfön eller dylikt och försöka igen. Temperaturskillnaden gör att kalken krackelerar lite och bli lättare separera. Du kan även prova att försiktigt knacka med en gummihammare för att få kalken att släppa ännu mer.

  Hälsningar
  Gustaf Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.