Till senaste kommentaren

Köksblandare FMM hög pip krom 9151-0000 diskm.

Ytskick längst ner på kranens bas har släppt i skarv på båda sidor (se bild 2-3) och det har blivit vasst. Kranen är tydligen inte helkromad, vilket jag tycker är dåligt. Kan man byta ut endast den nedre delen, eller måste hela kranen bytas. Är alla FMM modeller delvis i krom?


Kommentarer

 • Hej Annelie,

  Förkromningen ligger som en ytbehandling och används dels för att få den blanka ytan på blandaren och dels för att skydda det underliggande materialet. Vill du se hur tillverkningen går till kan du kolla på de här filmerna. Förkromningen ser du i del 4.

  Blandarhuset i sig består till största del av mässing men de ingående komponenterna kan bestå av andra material, beroende på funktion. Vill du se exakt vilka material som ingår i din blandare skulle jag rekommendera att du kollar på blandarens iBVD som du finner under "Dokument" på denna sida.

  Vad som har lett till att kromet släppt på blandarfoten är svårt att säga då det är flera faktorer som kan spela in där. Det kan vara användning av rengöringsmedel, vattenkvalitéten, någon fysisk skada eller liknande men kan inte säga säkert vad som hänt.

  Foten går dessvärre inte att byta ut på blandaren utan det är blandaren som behöver bytas i detta fall.

  Hälsningar
  Gustaf Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.