Kärvande Siljankran

Köpte två Siljan tvättställskranar samtidigt, den ena började kärva ganska tidigt. Jag fick en nya ventilinsats. Nu har den andra kranen även den börjat kärva. Vad göra, går det att förebygga?

Kommentarer

 • Hej Börje,

  Det finns orsaker till att en blandare går trögt. Den vanligaste orsaken är att det kommer in smuts/partiklar i keramikinsatsen tex. om man har egen brunn eller om det gjorts något ledningsarbete i eller i anslutning till fastigheten där vattnet har stängts av.

  Andra orsaker är om man har väldigt hett varmvatten eller om man använder sig av rengöringsmedel när man gör rent blandaren.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hejsan!
  Vi har också en Siljan tvättställsblandare som vi bytt keramikinsatsen en gång och nu är det dags igen. Fick också höra att det kan bero på rengörningsmedlet man sprutar på....... Menar ni alltså att den inte tål det, vad ska man då använda och göra rent med?? Det blir ju rätt så fort smutsigt i ett handfat.... Detta har då jag aldrig varit med om tidigare med andra sorters blandare, dålig konstruktion kanske....
 • Hej Peter,

  Vi rekommenderar endast att blandaren rengörs med mild tvål och vatten då många rengöringsmedel innehåller ämnen som är skadliga för blandaren.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Mycket märklig kommentar från Mattsons. Vi har även blandare av märket Grohe och med samma städrutiner så den förklaringen köper jag inte. Vi har även en Mattson till och den har inte ännu havererat och i samma badrum.
 • Hej,

  Det är mycket som kan påverka livslängden på en keramikinsats. vad som orsakar trögheten hos dig är svårt att svara på.

  Rengöringsmedel kan vara en orsak, men även smuts/partiklar i vattnet, om man har aggressivt vatten eller om man har väldigt varmt varmvatten.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.