Insats Garda lll

Jag har bytte insats i min kökskran Garda lll för ca tre månader sen då den gnisslade och var trög. Nu börjar den bli trög igen och låter. Hur ofta ska man behöva byta insatserna? Känns nu mer logiskt att byta hela kranen än att byta insats var tredje månad.

Kommentarer

 • Hej Mathias!
  Det låter väldigt konstigt.
  Har ni egen brunn eller kommunalt vatten?

  Mvh,
  Karin Kundsupport
 • Vi har kommunalt vatten.
 • Hej Mathias,

  Förutom vanligt slitage, är den vanligaste orsaken till trögheten att det kommer in smuts/partiklar in i blandarens keramiska insats. Allt vatten innehåller partiklar, men har man tex. egen brunn har man oftast en större koncentration.

  Smuts/partiklar kan även komma in i ledningssystemet vid ledningsarbete i eller i anslutning till fastigheten där vattentrycket stängs av. När systemet trycksätts igen följer partiklar som lossnat från ledningarna med ut till det första/närmaste tappställe som används.

  En annan orsak kan vara om man har väldigt hett vatten (>80º). Hetvatten nöter bort keramikinsatsens smörjande hinna (silikonfett) fortare än normalt tempererat vatten.

  Vi har även sett ett ökat användande av rengöringsmedel i sprayform där medlet tränger in i blandaren och löser upp silikonfettet vilket orsakar att blandaren blir trög.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.