Hur rengör du din blandare på bästa sätt?

Rengöring av blandare
Din blandare bevaras bäst genom regelbunden rengöring med mjuk trasa och neutrala eller lätt basiska rengöringsmedel (pH 6–9) i flytande form. Spraya inte direkt mot produkten då spraydimma lätt kan tränga in i öppningar, spalter och svåråtkomliga ytor.

För att avlägsna kalkfläckar och kalkbeläggningar används hushållsättika (12%) och vatten (en del ättika och fyra delar vatten), skölj efter noga med vatten och torka av.

Rengöring av strålsamlare
När det gäller blandare med strålsamlare, skruva loss strålsamlaren emellanåt och gör ren insatsen från vattenföroreningar. Är insatsen förkalkad tvättas den i ättikslösning enligt ovan.

OBS!
Använd ej organiska, alkoholbaserade eller frätande rengöringsmedel eller rengöringsmedel med slipmedel. Rengöringsmedel som oftast är avsedd för olika ytor i ett hushåll innehåller ämnen som är skadliga för den kromade ytan och rekommenderas absolut inte vid rengöring.

Ej aluminiumklorid, saltsyra eller fosforsyra på krom
Den förkromade ytan på blandarna tål ej aluminiumklorid, det uppstår fula mörka fläckar. Aluminiumklorid används som ett medel mot svett. Vid tvättning av kakel med saltsyra skall blandarna skyddas. Saltsyra löser krom. Fosforsyra förekommer i vissa starka rengöringsmedel och ger skador på kromskiktet och på manöverdelar.
Daniel Kundsupport
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.