Till senaste kommentaren

Har du problem med att det slår i rören vid användning av din blandare?

Om det smäller/slår i dina rör när du använder din blandare har du problem med det man kallar för tryckslag.

Tryckslag
Om en ventil stänger och flödet minskar så omvandlas vätskans rörelseenergi till tryckenergi. Om detta sker snabbt så kallas detta för tryckslag. De tryck som uppstår kan då leda till skador på blandare, rörledningar och annan utrustning i ett system.. Den vanligaste orsaken till tryckslag är klendimensionerade rördragning samt blandare utan mjukstängning.

För att undvika tryckslag kan man byta till en blandare med mjukstängning, Alla engreppsblandare i FM Mattssons sortiment är mjukstängande.

Har man problem med tryckslag trots en mjukstängande blandare så är antingen rördragningen för klen eller så sitter källan för tryckslagen någon annan stans i systemet. Då kan man använda sig av våra tryckstötdsämpare.
FM Mattsson

Kommentarer

 • Hej!
  Jag har en duschblandare 9000 som jag köpt nytt Reglerpaket till. Dock får jag inte av den gamla, har även haft rörmokare som försökt men inte fått loss. Några tips på hur man får av det när det sitter benhårt?

  Vidare, efter att rörmokaren försökte har vi plötsligt fått tryckslag i den på lägre temperaturer. Det har aldrig hänt förut och inget har ändrats i systemet runt om. Kan någonting ha gått sönder i blandaren?

  Tack på förhand,

  David
  David
 • Hej David!

  Kan du återkomma med en bild på din blandare? Så får jag dubbelkolla vilken modell det är och kanske ha något bra tips till dig!

  Mvh
  Simon Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.