FM Mattsson 9000E köksblandare

Hej. För några månader sedan började det droppa ur pipen på min köksblandare 9000E så jag köpte ny insats och bytte den. Gick bra och blev tätt. Efter 3 veckor började det droppa igen. Reklamerade och fick en ny. Monterade, droppade fortfarande. Reklamerade och fick en ny igen som jag monterade i dag. Droppar fortfarande 1 gång i sek. Vad är problemet? Orkar inte reklamera hela tiden.

Kommentarer

 • Hej Björn,

  Det låter väldigt konstigt.

  Att en blandare börjar läcka kan väl hända, men att droppandet fortsätter efter byte av insats / byte av blandare är näst intill omöjligt. I detta fall känns det som att det är något annat som påverkar.

  Är det endast keramikinsatsen som är bytt eller har du även bytt hela blandaren?
  Har du kommunalt vatten eller egen brunn?
  Sitter blandaren i ett permanentboende eller i ett fritidshus?
  Vad har du för uppvärmning?

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej och tack för svaret.

  Visst är det konstigt. Jag har bytt insatsen 3ggr utan förbättring. Vi har kommunalt vatten och det är ett fritidshus som är uppvärmt året om med luftvärmepump. Provade i går kväll att först stänga av kallvattnet till blandaren och droppandet fortsatte. Satte på kallvattnet igen och stängde av varmvattnet till blandaren och då upphörde droppandet. Det är inge förändring hur vredet står. Kan det vara så att det är en spricka mellan varmvatteninloppet och utloppet till pipen? Blandaren fanns här när vi köpte stället för 5 år sedan och om förra ägaren hade nedstängt över vintern och inte tömt blandaren ordentligt kan jag inte svara på. Kan det vara så att en eventuell frysning tidigare har startat en bristning i plasten som nu har öppnat sig mer? Dags att köpa ny kanske?
 • Hej,

  Som du skriver är den troligaste orsaken att kvarvarande vatten har frusit och spräckt godset. Det räcker med en liten droppe för att skada blandaren.

  Om blandaren riskerar att utsättas för grader under 15º C, rekommenderar vi att blandaren demonteras och förvaras i uppvärmt utrymme.

  Även om rummet som blandaren sitter i har underhållsvärme kan det bli kortare strömavbrott eller köldknäppar som får blandaren att frysa.

  För att vara säkrad mot sönderfrysta blandare och vattenledningar, bör temperaturen inomhus vara minst 15 grader. Detta för att värmen ska räcka till vid köldknäppar och nå ut i hela huset.

  Så i detta fall är det en ny blandare som gäller.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.