Till senaste kommentaren

FM Mattsson 9000 Duscblandare som droppar

Hej! Jag har en blandare av 9000 serien och har precis bytt kranöverdelen. Jag såg att man bara behövde byta krankäglan, men jag bytte hela för att vara säker. Det jag bytte till när FMM 3520-1409, RSK 891 24 79.
Kranen droppar dock fortfarande och jag undrar vad jag kan göra mer?

Med vänliga hälsningar, Veronica 


Kommentarer

 • Hej Veronica,

  Om blandaren läcker i stängt läge trots byte av kranöverdel kan detta bero på att sätet (den ytan som krankäglan tätar emot) i blandaren inte är rengjort från smuts/partiklar/avlagringar vid byte.

  En annan orsak kan vara att godset i blandaren är slitet/skadat, antigen genom normalt slitage eller tex. frysskada. I detta fall behöver man byta hela blandaren.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej!
  Jag har en FMM Garda 9695 badkarsblandare som droppar från badkarskranen när kranen är i tappläge och från duschen när kranen är i duschläge. Felet sitter (gissar jag) alltså inte uppe i duschmunstycket.

  Vad behöver jag köpa och byta? Och är det ett arbete man kan göra själv (med tummen mitt i handen) eller bör det vara en rörmockare? Om det första, hur gör man det?
  Andreas
 • Hej Andreas!

  Droppar den i stängt läge byt överstycke RSK 8586325.Detta hittar du hos någon av våra återförsäljare eller webbutik med inriktning vvs. Börja med att stänga inkommande vatten, sedan ta delarna enligt bild.


  Mvh

  Marie Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.