Till senaste kommentaren

Engreppsblandare från 70-talet som läcker

Jag har två engreppsblandare som läcker. De är båda från 1977-78 och levererades med huset från Gullringshus med installationsväggar. Det är ju dags att göra en helrenovering men fram tills dess måste jag få dem täta.

Kommentarer

 • Hej Jan,

  Blandaren på bilden är en FMM 3000. Blandaren tillverkades mellan 1976-1981.

  Det finns inte kvar några reservdelar till denna blandare.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Jag måste ju köpa nya och har hittat en på nätet som heter FMM Siljan Mini. Dock ser jag att alla blandare ska anslutas med flexslang, som ju inte går att kapa. Förr var det ju kopparrött som man kunde kapa till önskad längd. Jag har ju väldigt kort väg till vägganslutningen, vilket gör att jag måste snurra flexslangen, något som jag hört att man inte får göra. Går det att ersätta flexslangen för ett smidigare montage med 10 mm rör och klämringskoppling?
 • Hej,

  Det stämmer att dagens blandare har softpex slang och att den inte går att kapa. Det går inte att byta ut de befintliga slangarna. Om slangarna skall snurras är minsta radien 25 mm.


  Vi har dock en äldre blandarmodell med kopparrör som är utgående men den bör finns kvar på grossister än så länge. Artikelnummer: 823 52 12.  Mvh

  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.