Duschblandare och handdukstork

Hej,

Jag hade en fråga kring min duschblandare och en kring min handdukstork.

 1. Kort och gott skulle jag önska att sluta ”använda” min handdukstork, dvs. att den inte behöver bli varm. Som jag förstår det är siffra 1 och 2 på bifogad bild varmvatten, och siffra 3 är kallvatten. Det jag gissar är att siffra 2 är avstängd och siffra 1 är påsatt så att varmvattnet först går igenom handdukstorken när varmvatten används, och siffra 3 är också påsatt för kallvatten vilket får att allt funka korrekt.

  Tänker jag korrekt ifall jag skulle sätta ventilerna, eller vad de kallas, enligt sida 2 på bifogad fil. Innebär det då att kall- och varmvatten är påsatt för dusch och annat, men att handdukstorken inte får till sig någon varmvatten?

 2. Jag har sedan inflytt i lägenheten haft mycket dåligt vattentryck i duschen. Jag testade med att byta munstycke men det hjälpte inte särskilt mycket. Jag fann då er video (länkar nedan) och lyckades efter mycket om och men rengöra båda filter vid reglerpaketet vilket skapade en stor förbättring i vattentrycket. Men det jag fann svårt var hur jag skulle komma åt inloppsfiltern. Dels ser jag det som svårt att komma åt vattenledningarna för att få loss duschblandaren på grund av kranen, men är också fundersam om duschblandaren sitter fast på något mer ställe än vid vattenledningarna (sida 3 på bifogad fil)?
Stort tack för er hjälp, och tack för så fina instruktionsvideon ni har på YouTube!

https://youtu.be/ESBwFCbXhTQ


Mvh,
Junior Naukkarinen
Junior Naukkarinen

Kommentarer

 • Hejsan!

  Om vi tolkar bilden rätt så borde du kunna stänga av nr 1, dvs det varmvattnet som cirkulerar igenom handdukstorken. Öppna 2 och 3 så får du vatten som förser duschblandaren, varmt och kallt!

  När det gäller duschblandaren så bör du kolla inloppssilarna vilket innebär att du måste skruva ner blandaren från vägg! inloppssilarna ser ut så här och sitter på undersidan av blandaren, motsatt mot denna bild...

  Skruven sitter dock på ovansidan, till vänster på denna bild för att lossa blandaren från vägg!
  Peta bort täcklocket, sen har du skruven som sitter genom blandarhuset och ner i väggfästet som ska skruvas ur.   Trevlig måndag /

  Johan Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.