Till senaste kommentaren

Dåligt tryck kallvatten köksblandare

Tror mig ha en 9000E2 och har ca 3 l/m i kallvatten. Drar jag över till varmvatten ökar trycket rejält.Alla ballofixer är öppna. Skall ha ca 7 bar i ledningarna. Inga problem bland övriga blandare i huset. Vad är det för fel i blandaren?

Kommentarer

 • Hej Krister,

  Enligt din beskrivning låter det som att det kommit in smuts/partiklar in i blandarens anslutningslangar/blandarens kanaler.

  Börja med att kontrollera detta.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Problemet är att insatsen sitter med en mycket smal 8-kantig metall nippel som dels är svår att få grepp om dels för att den verkar ha ärgat fast. När jag vrider den vill diskbänken buckla till sig. Hur får man den att lossna? Värme, lösningsmedel eller hammare och mejsel? Vet inte vad blandaren tål.
 • Hej,

  Om du har en metallnippel är det en blandare ur 9000 serien du har, 9000E har en nippel i polymert material. Men den nippeln har 6 kanter och inte 8?

  Återkom med en bild på din blandare så vi kan se vilken modell det gäller  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Jo, helt rätt. 9000E och 6 kanter. Men det är väl ättika, knacka på rörtången och hålla ut om jag förstått tidigare inlägg. De som säljer FM blandare, säljer de även erforderligt verktyg för ändamålet? Mina närmaste byggvaruhus omnämns inte bland återförsäljarna men likväl säljer några av dessa FM Mattson blandare. Eller så köper jag en ny.
  MVH
 • Hej,

  Det hjälper att använda för ändamålet avsett verktyg och som du skriver, knacka på skaftet till nyckeln.

  Alla som säljer något inom vvs säljer våra produkter.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.