Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Byte av insats kran

Hej
Eftersom min badrumskran läcker och gör ljud ifrån sig måste jag byta insatsen. När jag tidigare var i kontakt med er bifogade jag en bild på kranen och fick därefter reda på att "Insatsen du har i din blandare har utgått och du måste byta denna reservdel nedan..." Numren till denna reservdel (manöverdel): FMM 5930-3009, RSK 859 18 49.

När jag nu öppnat kranen undrar jag hur jag ska kunna få upp den gamla insatsen för att kunna sätta i den nya. Finns inget att skruva på. Rädd att jag förstör något ifall jag försöker bända upp insatsen, ifall det nu är möjligt? Dessutom ser det inte ut som att den manöverdel som ni meddelade mig att jag skulle byta till passar i min kran?
Ser fram emot att bli av med problemet läckande kran som ger oljud ifrån sig.
Hälsningar
Anders

Kommentarer

 • Hej Anders,

  För att kunna lyfta ur insatsen måste du först lossa blandarens fästnippel (se sprängskiss nedan). Fästnippeln har en nyckelvidd på 39 mm och den lossas lättas med vårt verktyg (se nedan), men det går även med en skiftnyckel eller liknande.

  Det kan vara svårt att se fästnipplen och dess nyckeltag men den sitter där. När fästnippeln väl är borta så är det bara att lyfta ur insatsen, den kan dock sitta lite hårt efter en lång tids användning.

  Se även vår instruktionsfilm
  som visar just hur man byter insats på din blandar modell. Artikelnumret du fått tidigare stämmer överens med det du måste byta.

  Mvh

  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.